fbpx
was successfully added to your cart.

Bowl nominerad till Guldstolen 2015!

By oktober 21, 2015Övrigt, Utmärkelser

Det är med stolthet vi kan meddela att vårt Bowl design av Andreas Engesvik är en av fyra nominerade till Guldstolen 2015 av Sveriges Arkitekter. Nomineringen lyder:

Bowl är ett flexibelt bord som på ett spännande sätt inte har ett självklart användningsområde, men oändliga användningsmöjligheter. Med sin nedsänkta bordsyta kan det fungera som både förvaring och avställning. Bowl är dramatiskt i sin enkelhet och påminner om gammal spånslöjd, trots sitt moderna formspråk. Fint avvägda proportioner gör Bowl både komplext och enkelt och charmigt.

Sveriges Arkitekters pris Guldstolen delas ut till en svensk, nyligen färdigställd möbel satt i serieproduktion eller till en inredning av hög arkitektonisk klass. Möbeln ska ha högt konstnärligt, innovativt värde och funktionalitet och/eller komfort, sammanfattad i en tekniskt väl konstruerad produkt. Guldstolens jury utses av Akademin för inredningsarkitektur.
Guldstolen och sju andra prestigefyllda arkitekturpriser delas ut på Arkitekturgalan den 19 november. Håll tummarna med oss!