was successfully added to your cart.

Ceramics – Årets Bruksföremål 2016

Det är med stor glädje vi kan meddela att Fogias keramikserie CERAMICS har blivit utsett till Årets Bruksföremål 2016 av inredningsmagasinet Plaza Interiör. Ceramics är formgiven av Carina Seth Andersson och består av tre delar Plate, Pot och Umbrella.

De robusta kärlen var ursprungligen tänkta som ett komplement till Fogias kollektion. Resultatet blev bättre än så, nämligen en serie urnor passionerat framtagna för hand i Italien. Trots industriell produktion är varje kärl individuellt med tydliga spår av hantverket som ligger bakom. Kärlens färg varierar i en brunskala.  Passar perfekt för frukt, växter och paraply, men är lika vackra som fristående ting. Detta är riktigt hantverk och därför kan exemplaren skilja sig något från varandra i färg och form.

Plaza Interiörs motivering:

”Redan i våras skrev vi upp Carina Seth Anderssons Pot, Plate och Umbrella på listan över möbelmässans favoritlanseringar. Kärleken är varaktig och för oss känns det ganska självklart att drottningen av vardagsföremål ska plocka hem utmärkelsen Årets bruksföremål med sina underbara kärl i stengods.