fbpx
was successfully added to your cart.

Foto: Ingvar Lundkvist. Finnboda varv 1958

 

Finnboda varv – en resa genom tiden

År 1878 grundades det som blev början till Finnboda varv och under följande år utvecklades varvet till en av Sveriges största varv. De flesta av oss känner till att det har bedrivits någon form av maskinverkstad i den fantastiska industrilokal som Fogia huserar i dag – men hur såg den verksamheten ut?

Söndag den 10 juni kommer vi att ordna ett öppet event på Fogia med fokus på Finnboda varvs historia. Vi har bjudit in guiden Eliane Högberg från Stockholmspromenader som är expert på varvsområdets historia. Eliane kommer att hålla en presentation utifrån bilder och film samt guida oss genom Finnbodas spännande historia.

Därtill har vi lånat en utställning från Nacka Lokalhistoriska arkivet om Finnboda varvs historia som Stadsmuseet i Stockholm låg bakom. En helt fantastisk utställning från 1970-talet med professionellt tagna bilder och text. Den måste bara ses!

Vi tror att detta är ett event som intresserar många lokalbor och historieintresserade – gå gärna in på vår facebooksida och dela detta event.

 När: söndag den 10 juni

Tid: 14.00 – 15.30

Var: Fogia i Finnboda hamn

O.S.A: Detta är ett öppet event, men gå gärna in på Fogias Facebook och anmäl dig så bjuder vi även på fika. Går också bra att skicka mail till event@fogia.se Skriv i rubriken: ”Finnboda varv” 

Välkomna till Fogia i Finnboda varv!