Bo Westerdahl

Välgjorda möbler med en kvalitet och balans som man kan leva sina liv med. I dag ett bidrag till vår tids nödvändiga behov av hållbar inre och yttre miljö.

Bo Westerdahl kommer från en familj som i flera generationer sysslat med möbeltillverkning och formgivning. Den tidiga kontakten med Carl Malmstens Verkstadsskola och CMAB Arkitektkontor samt tiden på konstfackskolan i Prag präglade tidigt Bo Westerdahls känsla för stil, form och kvalitet. Bo Westerdahl har arbetat både med produktutveckling och marknadsföring i Sverige och utomlands.

– När jag började tänka på att skapa en förvaringsmöbel åt Fogia ville jag göra en serie som var enkel, stilren och som skulle passa med Fogias övriga kollektion. Jag ville få fram enkelheten på ett nytt stramare sätt med en hög kvalitet, enkel form och utvalda detaljer för vår tids behov och användning.

Genomgående i Bo Westerdahls professionella verksamhet har varit noggrannheten i den initiala designfasen, känsligheten för val och kombination av material. Och det nära samarbetet med samtliga led i tillverkningsprocessen och även med återförsäljarledet.

Möbler formgivna av Bo Westerdahl

Boss
Formgivare: Bo Westerdahl