Luca Nichetto

Luca Nichetto föddes 1976 i Venedig. Han studerade vid Istituto statale d’arte, innan han påbörjade sin utbildning i industriell design vid Università IUAV di Venezia, där han tog examen 1998. År 1999 började Nichetto sin yrkesmässiga karriär med Murano-baserade glastillverkaren Salviati, för att senare bli produktdesigner och konsult för belysningsföretaget Foscarini.

År 2006 grundade han sin självbetitlade studio i Venedig. År 2011 flyttade han till Stockholm, Sverige för att öppna en andra studio och han fortsätter att leva i och arbeta här.

Under sin karriär har Nichetto arbetat som art director för många internationella designmärken och han har utvecklat en fördjupad kunskap om designbranschen. Han har föreläst och lett workshops på olika universitet, bland annat fungerar som professor i design vid Università IUAV di Venezia, samt suttit med i många juryer för diverse internationella designtävlingar.
Nichetto verk har visats över hela världen och har varit föremål för tillbakablickar i städer som Venedig, London, Paris och Stockholm. Han har fått många internationella designpriser för sina mycket utforskade, innovativa designprojekt, som sträcker sig över produkter, möbler och accessoarer, arkitektur och utställningsdesign.

Möbler formgivna av Luca Nichetto

Jord
Formgivare: Luca Nichetto

Luft
Formgivare: Luca Nichetto

Mame
Formgivare: Luca Nichetto

Print
Formgivare: Luca Nichetto