Nina Jobs

Nina Jobs är en internationellt välrenommerad industriell designer med bas i Stockholm. Nina har arbetat med bland andra IKEA, Ericsson, H&M Sweden, Design House Stockholm och Museum of Modern Art i New York. De senaste åren har hon arbetat för svenska regeringen med att marknadsföra svensk design i Asien och USA. Nina har vunnit ett antal prestigefyllda internationella priser och varit representerad vid en lång rad stora utställningar världen över.

Nina Jobs
Nina Jobs arbetar som produktdesigner med bas i Stockholm! Nina började sin kreativa karriär som grafisk formgivare! Flyttade efter ett antal år till Paris och vidareutbildade sig till industridesigner på Ecole Nationale Supériuere des Arts Décoratifs med ett masterarbete i ekologiska textilier! Kom tillbaka till Sverige runt 2000 och arbetar sedan dess med uppdrag i Sverige och Utomlands!
De senaste åren har hon även arbetat för svenska regeringen med att marknadsföra svensk design i Asien och USA
-Mitt sätt att arbeta, skapa är rätt lågmält! Gillar en sk anonym profil i uttryck som är lätta att applicera! Detaljfattiga, rationella, gärna med en listig konstruktion! Framförallt långlivade och bra innehåll!

Formgivaren Nina Jobs står bakom nyheten Poppy – en puff som kompletterar Fogias befintliga sortiment samtidigt som den utmanar formmässigt. Den runda kviltade puffen för tankarna till allt från en blommas blad som breder ut sig till bakverk och japanska lyktor.

– Jag skapade Poppy i nära samarbete med Fogias egna hantverkare för att skapa en puff som är slitstark, har en god komfort och en avtagbar klädsel för ökad livslängd säger Nina Jobs.

Fogia och Nina Jobs mål med Poppy har varit att skapa en lättmöblerad och flyttbar sittmöbel som fungerar i alla sammanhang som ett alternativ till en stol.

Möbler formgivna av Nina Jobs

Poppy
Formgivare: Nina Jobs

Poppy Low
Formgivare: Nina Jobs