Stefan Borselius

Med fleråriga kunskaper, traditioner och nya visioner, skapas goda förutsättningar för formgivare att göra nya och bättre möbler.

Stefan Borselius är född 1974 i Malmö och är idag bosatt och verksam i Skåne. Han har gesällbrev i möbelsnickeri från Stenebyskolan och är utbildad formgivare. Han har studerat på Carl Malmstens designutbildning samt  möbel- och inredningsarkitektur på Konstfack i Stockholm.
Samarbetet med Fogia startade efter att Stefan Borselius och Fogias VD Marcus Huber möttes i Milano. Djupa diskussioner om möbler, design och visioner inleddes,  ett förtroende för varandra uppstod och strax därefter påbörjades ett samarbete mot nya mål.

Med innovativa lösningar när det gäller möblers form och funktion har Stefan Borselius vunnit både svenska och internationella priser. Bland annat Design S, Sveriges arkitekters pris ”Guldstolen” och ”Red Dot, Best of the best” i Tyskland. Två av hans produkter är också utvalda och representerade på Nationalmuseum i Stockholm.

– Som designer, men även som utbildad möbelsnickare uppskattar jag Fogia. En fabrik där allt tillverkas från grunden, från trästock till färdig produkt, är inte så vanligt numera. Med fleråriga kunskaper, traditioner och nya visioner, skapas goda förutsättningar för formgivare att göra nya och bättre möbler, säger Stefan Borselius.

.

Möbler formgivna av Stefan Borselius

Tondo
Formgivare: Stefan Borselius

Sam
Formgivare: Stefan Borselius

Tondo
Formgivare: Stefan Borselius

Campo
Formgivare: Stefan Borselius

Myko
Formgivare: Stefan Borselius